Winnaar van awards en meerdere nominaties waaronder voor beste huidinstituut van NL

WAAR KOMT MIJN ROSACEA VANDAAN?

De oorzaak van rosacea is complex en voor niemand hetzelfde. Rosacea wordt vaak van buitenaf behandeld met sterke zuren, antibacteriële middelen of op advies van de specialist met antibiotica en medicatie. Vaak levert het verbeteringen op maar komt lange niet iedereen volledig van de problematiek af. Zonder de (terugkerende) oorzaak aan te pakken zal de huid als uitscheidingsorgaan worden gebruikt waardoor puistjes ontstaan.

REVIEW

 • positive review Ik wil jullie bij deze bedanken. Vorige maand ben ik bij jullie langs geweest. Mijn huid was onrusti... Lees meer

  Rachel van der Veer Avatar
  Rachel v.

  positive review Eindelijk van mijn onrustige huid af, dankzij de juiste behandelingen in combinatie met de supplemen... Lees meer

  Djody Van de Wiel Avatar
  Djody V.

WELKE VRAGEN WORDEN BEANTWOORD

 • Heeft mijn huid voldoende bescherming?
 • Waarom blijft mijn huid lang rood?
 • Waarom krijg ik steeds nieuwe puistjes?
 • Is mijn vochtgehalte en talgproductie goed?
 • Ben ik overgevoelig voor bepaalde voeding?
 • Heb ik tekorten in vitamines?
 • Gebruik ik thuis de juist producten?
 • Is mijn huid geschikt om te peelen?
 • Zijn er organen overbelast in mijn lichaam?
 • Ik voel me niet fit, kan dit ermee te maken hebben?
 • Moet mijn lichaam ontgiften?

LAVENDI METHODE

Stap 1: Asyra test

Wij werken met geavanceerde apparatuur waarmee we overgevoeligheden en belastingen in het lichaam kunnen opsporen. Deze test geeft veel inzicht in de gezondheid van de huid en het lichaam.

Huidechografie: We maken een echo van de huid om de huidlagen te bekijken. Waaronder de huid barrière die verantwoordelijk is voor bescherming en huidherstel. Aansluitend voeren we een talgmeting uit om te zien of de huid een verhoogde of verlaagde productie heeft.

Rosacea meting: We meten algehele overgevoeligheden, overbelastingen van organen, verzuring van het lichaam, maar ook tekorten in vitamines en lage bouwstoffen. Tevens laten we zien hoe we ervoor kunnen zorgen dat bepaalde tekorten of belastingen kunnen worden aangevuld of verbeterd.

Voeding intoleranties: We testen op 150 voedingsmiddelen, van al deze voedingsmiddelen zullen er een aantal zijn waarop gevoelig wordt reageert. Dit hoeft geen allergie te zijn, een overgevoeligheid kan ons belasten waardoor de huid als uitscheidingsorgaan gebruikt wordt. We bespreken het schema en geven aansluitend advies voor de daaropvolgende periode.

Behandelen en couperose

Onze huidspecialistes kunnen rosacea met diverse methodes behandelen. Wij werken bijvoorbeeld met unieke peelingen om rosacea te kalmeren en kleine puistjes  te verminderen. Bij uitbraken kan dit voor verlichting zorgen.

Daarnaast gaat rosacea vaak gepaard met couperose. Couperose is onschuldig maar kan als cosmetisch storend worden ervaren. De huid kan hierdoor onrustig, vurig of rood uitzien. Een IPL/laserbehandeling kan deze adertjes veilig verhelpen en is vriendelijk voor de huid. 

 

Stap 3: Preventieve aanpak

80% van de aanpak van rosacea doet u thuis. Overbelastingen voorkomen, bouwstoffen en vitamine aanvullen, ondersteunde producten van binnenuit maar ook zeker de juiste huidproducten van buitenaf zullen zorgen voor de perfecte synergie voor onder controle krijgen van rosacea.

.

voor-na-rosacea

WAT IS ROSACEA?

Rosacea is een chronische huidaandoening in het gelaat en te herkennen aan een combinatie van verschillende huidkenmerken. Het meest opvallende symptoom is de gelijkmatig verdeelde roodheid, waarbij uitgezette bloedvaatjes zichtbaar zijn. Vaak gaat dit gepaard met kleine puistjes en blaasjes. Rosacea is complex en lastig te behandelen. Lees meer

De oorzaak is niet helemaal bekend. We weten dat voedingsmiddelen, hormonen, weersinvloeden en stress het huidbeeld beïnvloeden. Rosacea kan plotseling opvlammen waardoor het moeilijk kan zijn het onder controle te krijgen. Het is per persoon verschillend op welke triggers de huid reageert.

VERGOED DOOR DE ZORGVERZEKERAAR

Afhankelijk van hoe je verzekerd bent kan de behandeling van de Acne & Rosacea test vergoed worden. Raadpleeg jouw zorgverzekeraar voor meer informatie.

Klik hier om te kijken of je verzekerd bent voor een Acnebehandeling

AGB praktijkcode: 89000453

AGB code acne:  89100831

prijzen per behandeling
Rosacea test

Rosacea test

€135,-

Rosacea test incl. Rosaceabehandeling

€230,-

Veelgestelde vragen

Zijn er specifieke supplementen die je helpen te ontgiften of die tekorten aanvullen?

ja we meten wat je helpt, er zijn namelijk ook supplementen waar je slechter van wordt, dit is voor iedereen verschillend. We testen of er supplementen zijn die o.a. je darmflora verbeteren of je lichaam ontgiften.

Ik heb eczeem, of een hele droge trekkerige huid heeft asyra dan ook nut?

Jazeker, heel vaak is je huid heel open en kunnen we testen wat je helpt van binnenuit.

Wat testen we met de Asyra?

Met geavanceerde apparatuur testen we de onderliggende oorzaken van je huidklachten. We testen energieverstoringen in het lichaam met biosresonatie, de geoptimaliseerde methode van de vegatest.

Meer vragen

Wat test je in het lichaam?

We testen of er een overbelasting is in je lichaam of in de organen. Ook testen we of je overgevoelig bent voor bepaalde voedingstoffen en wat je van binnenuit gaat helpen.

Testen jullie welke voeding ik beter kan vermijden?

Ja, dit geeft inzicht in het effect van je voedingspatroon op je huid.

shop de beste rosacea producten