LaVendi winnaar beste LavieSage salon 2016!

Verzorg je huid met de juiste voedingsstoffen

Je huid weerspiegelt je gezondheid van binnenuit. Als je huidproblemen (acne, eczeem) of een sterke huidveroudering hebt, zijn dit vaak reacties op een overbelasting of tekorten in je lichaam.. Als je de juiste voeding eet en ongezonde voeding vermijdt die specifiek bij jou horen, kun je op een hele goede manier bijdragen aan een goede gezondheid en daardoor een mooie huid.

Welke voeding is voor jou gezond?

Dit verschilt per persoon. Sommigen hebben een lactose-intolerantie anderen kunnen bijna overal tegen vanwege een sterke spijsverteringsstelsel, weer anderen kunnen niet tegen gluten, kip of vis. Voor een gave, gezonde huid is het belangrijk ervoor te zorgen dat je lichaam zo min mogelijk schadelijke stoffen binnen krijgt, dus het eten van voor jou specifiek gezonde voeding is essentieel. De organen die je lichaam reinigen en daarmee helpen je huid gezond te houden zijn je lever, nieren, bijnieren, schildklier en de darmen. Een mooie gave huid is meestal een teken dat je lichaam van binnen gezond is.

Ik ben 25 jaar werkzaam in mijn eigen praktijk Lavendi. In die 25 jaar zijn we met steeds intensievere technieken en medische -cosmetische producten gaan werken om tot een duurzame huidverbetering te komen en veroudering tegen te gaan.

Door jaren lange ervaring zien we dat steeds meer jongeren laaggradige ontstekingen ontwikkelen door de toegenomen stress en gemaksvoedsel wat weinig goede voedingsstoffen bevat. De overbelasting in het lichaam neemt dan toe en dit kan o.a. acne veroorzaken omdat het lichaam zich wil ontdoen van afvalstoffen in de vorm van acne. Ook zien we vele jongeren vermoeid en een toegenomen burn-out.

Vanwege mijn achtergrond als klinisch analiste en jaren in het ziekenhuis en bij Organon te hebben gewerkt wilde ik meer inzicht in het lichaam verkrijgen. Dus een aanpak van binnen en buiten, zo werkt nl. het lichaam! Je kunt van de buitenkant geen goede resultaten verwachten als je lichaam niet gezond is.

Om te testen welke voedingstoffen specifiek voor jou belastend zijn en jij beter kunt vermijden zijn wij dit gaan testen met de asyra, een apparaat wat energieblokkades meet van binnenuit. Ook worden je organen getest of er een overbelasting is. Daarnaast wordt de psyché gemeten en ik wil je eerlijk bekennen. ik ben hier van onder de indruk dat dit specifiek gemeten wordt en bij navraag klopt het altijd!

Daarnaast kunnen we meten welke supplementen om te detoxen of welke probiotica je gaat helpen binnenuit of welke visolie je het best kunt slikken. Je zult zien dat je fitter gaat worden en je huid sneller zal herstellen met een mooiere huid als resultaat.

Dit geldt ook voor het proces van huidveroudering, wij zien aan een huid of je lichaam vermoeid is, het is onmogelijk om dan grote resultaten te boeken op het gebied van huidverjonging met welke technieken dan ook. Ook moeten er voldoende bouwstoffen zijn om te verjongen, met een echo kijken we in je huid en kunnen zien hoe het met je collageen(bouwstof) van de huid is gesteld en wat je dient slikken als bouwstof voor huidverjonging, zoals er stenen nodig zijn om een huis te bouwen.

Bij acne en eczeem of een extreem droge huid zien we vaak dat we niet optimaal beschermd worden door een open huid, wij testen dan ook of er een visolie is die je beschermt. Als je dit niet weet en je gebruikt sterke reinigings- producten is het alsof je, huid steeds beschadigd wordt, hier gaat een huid niet van genezen .Een acne huid kan veel vet aanmaken maar heel open zijn waardoor deze gevoelig is voor invloeden van buitenaf. Door deze aanpak van binnen en buiten kunnen we heel resultaat gericht werken en komen mensen uit het hele land naar onze praktijk.

Als kroon op ons werk wonnen we de award beste Laviesagesalon – 2016!