Epigenetica in huidverzorging

Samen met vele vakcollega’s hebben we een hele boeiende masterclass gehad van het huidverzorgingsmerk HydroPeptide, met interessante lezingen over epigenetica in huidverzorging.

Voorkomen is beter dan genezen voor je huid en dit geldt dus ook voor huidverjonging. Want je leeftijd bepaalt niet hoe gezond onze huid is.

Richt je op het verbeteren van de gezondheid van de cel voor een mooie huid op langer termijn. Zorg dat je cellen in een ¨happy state¨ blijven, zo zie je er op iedere leeftijd stralend uit!

Epigenetica is wetenschap over het proces waarin wij de gezondheid van de cel kunnen beïnvloeden.

Een mooie huid is een gezonde huid onafhankelijk van leeftijd. Deze huid heeft een goede kleur, glanst en heeft een mooie poriestructuur.

Ik heb het voorrecht gehad om langer met Neil Kitchen de ontwikkelaar van het merk HydroPeptide te spreken.

Ik ben van oorsprong klinisch analist en altijd benieuwd naar klinisch studies en wetenschappelijke publicaties. Die zijn van dit merk echt voorhanden, dus geen mooie beloftes maar een merk dat belooft wat ze claimen! Goede samenstellingen van de verschillende peptiden die werkzaam zijn maar ook continue worden geoptimaliseerd, dit in combinatie met vele andere synergetische werkende ingrediënten die HydroPeptide bevat.

Ik zit meer dan 25 jaar in het vak en leerde oorspronkelijk dat het DNA, het erfelijk materiaal in de cel de blauwdruk voor je leven was. Nu mede door de technologische ontwikkelingen in de geneeskunde en toepassingen in de farmacie/cosmetiek weten we dat we de cel van binnenuit kunnen beïnvloeden. We kunnen het lichaam zelf aan het werk zetten met positieve processen zoals collageen productie en cel vernieuwing en om ongewenste reacties zoals hyper pigmentatie en (over) gevoeligheid te voorkomen. Alle cellen in hele lichaam worden vernieuwd en afgebroken hiervoor hebben we bouwstoffen nodig die dit proces ondersteunen. Een hele belangrijke bouwstof hiervoor is o.a. collageen.

Het verouderingsproces wordt deels bepaald door 60 % genetica (aanleg) en 40 % omgeving (de manier hoe je leeft, stress, voeding, zonlicht, rust enz.)

Wij maken scans van jouw huid in onze praktijk om te zien hoe het met je collageen is gesteld. We meten de hoogte van je collageen en de energie van de cellen. Deze twee belangrijke meetpunten zijn noodzakelijk om te weten als we aan huidverjonging willen gaan werken.

Goede huidverzorging met een epigenetische aanpak zullen in de huid corrigeren, beschermen en verbeteren; een voorbeeld hiervan is HydroPeptide Nimni Cream. Nimni bevat o.a. een gepatenteerd collageen support complex; dit verbeterd de collageen productie, Retinol; zet het collageen-gen aan en ingrediënten die de fibroblasten activeren (nodig om collageen aan te maken) Zo zorgt Nimni ervoor dat we de cellen van je huid weer in een ¨Happy State¨ komen. Bij 91 % van de mensen zag men in een studie een algehele huidverbetering na 8 weken door het gebruik van Nimni Cream.

Hoe fijn is het en, dan spreek ik voor mezelf, om er vitaal en gezond uit te blijven zien op elke leeftijd en er niet heel anders uit te gaan zien. In tegenstelling tot het gebruik van bijvoorbeeld een filler (botox, hyaluronzuur) in de huid, want een filler geeft wel een tijdelijk direct effect maar als de filler is uitgewerkt, is de huid niet mooier, en een filler heeft totaal niets toegevoegd aan de gezondheid van de cel!

Voor meer informatie over Hydropeptide vindt u hier.